Velkommen og velbekomme

Madservice Viborg er glade for at kunne byde dig velkommen til dit nye køkken.

Vi er et køkken med gamle dyder, gode råvarer og mange forskellige tilbud, som vi håber, du vil synes om. Hos os sætter vi mad, smag og velvære i højsædet.

Vi har et dygtigt og erfarent kostfagligt personale, hvor vores opgave er, at lave god og ernæringsrigtig hverdagsmad samt skabe mulighed for at du får gode måltidsoplevelser. Vores rengøringspersonale sørger for et pænt og rent spisemiljø, da dette er vigtigt for en god måltidsoplevelse.

Køkkenet har et tæt samarbejde med plejepersonalet, så vi kan sikre, at vi lever op til dine ønsker til mad og kvalitet.

Dine pårørende er velkomne til at kontakte plejepersonalet, hvis de har spørgsmål eller ønsker. Plejepersonalet vil formidle spørgsmål og ønsker videre til køkkenpersonalet.

Vi glæder os til at lave mad til dig.

Køkkenet tilbyder en døgnkostpakke, hvor vi tænker måltider ind til hele døgnet. Derfor indgår alle dagens måltider samt drikkevarer.

Vi sikrer at der støttes op om måltider og drikkevarer tilpasset dine ønsker og ernærings­behov. Døgnkostpakken består af 3 hovedmåltider, mellemmåltider samt drikkevarer.

Maden bliver fremstillet af de bedste råvarer, og vi sørger for at næringsstoffer og vita­miner bliver bedst muligt bevaret.

Foruden et fast udvalg af traditionelle retter, følger menuerne årstiderne og bliver til­beredt af sæsonens råvarer.

I Madservice Viborg ønsker vi at kræse ekstra om vores beboere, hvorfor der i forbindelse med højtider, fester, kongelige begivenheder og andre mærkedage tilbydes festlige målti­der, som automatisk indgår i døgnkostpakken.

Der er inkluderet vin, øl, sodavand mm. ved disse lejligheder.

Pårørende er velkomne til at deltage i de daglige måltider samt de arrangementer der afholdes. For at sikre at der er nok mad, skal bestillingen af et dagligt måltid, foretages senest dagen før kl. 12 til køk­kenet. Der kan altid spørges om mulighed for køb af fx kaffe og kage til gæster.
Ved arrangementer er bestillingsfristen beskrevet i invitationen.

I en døgnkostpakke indgår alle måltider og drikkevarer til hele døgnet. Det betyder også at du betaler en samlet pris pr. døgn.

Udover døgnkostpakken er der en undtagelsespakke. For at sikre det individuelle skøn i forhold til konkrete borgeres behov, kan centerlederne i samråd med Madservice fravi­ge døgnkostpakken i særlige tilfælde, herunder for terminale borgere og borgere der er delvist ernæret med sondeernæring. Dette vil i praksis kaldes en undtagelsespakke, som prismæssigt svarer til en halv døgnkostpakke.

Klik for at se prisoversigten.

Betaling sker via betalingsservice eller girokort. Du betaler for en måned ad gangen.

Betalingen opkræves to måneder efter leveringen - så dvs. at mad, leveret i januar, opkræves i marts.

Du kan afmelde måltider dagen før kl. 12 til køkkenet, hvis du ikke er på pleje- og omsorgscentret eller din pårørende kommer og f.eks. har eftermiddagskage med. 

Døgnkostpakken afmeldes ved indlæggelser og ferier mm.

Når du bor på pleje- og omsorgscenter, tilbydes du måling af din højde og vægt.

Det kan være du har en lille appetit og taber dig, eller har behov for en diæt. Dine måltider og drikkevarer tilpasses dine ernæringsbehov.

Der tilbydes kostvejledning ved en klinisk diætist, hvis du har behov for ændringer i din kost. Dermed kan det planlægges hvilke måltider, mellemmåltider og drikkevarer som passer bedst til dine behov og ønsker.

Hvis du har tygge- og/eller synkebesvær tilbydes der også en kost målrettet disse behov.

Ved særlige ønsker kan køkkenet kontaktes.

 

Fødevarestyrelsens anbefalinger for D-vitamin og calcium

20 µg D-vitamin dagligt kombineret med 800-1000 mg calcium, hele året anbefales til:

Personer over 70 år 

Personer i plejebolig og hjemmepleje, uanset alder 

Personer i øget risiko for knogleskørhed, uanset alder

Småtspisende

Det anbefales, at småtspisende suppleres med en vitamin- og mineraltablet dagligt.

Vegetar med indtag af æg, mælkeprodukter og en varieret kost

D-vitamin og calcium efter gældende anbefaling.

Evt. tilskud af jod, selen, jern, calcium, vitamin A, riboflavin, vitamin B2 og zink, hvis du er i tvivl, om du får dækket dit behov for disse vitaminer og mineraler.